Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
Opleiding HVK Gelling
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na jaren ontwikkelwerk, voortbordurend op de ervaring van vele docenten en auteurs en het geven van onze OVK en MVK opleidingen, biedt Gelling Veiligheid sinds een paar jaar ook een dijk van een geaccrediteerde HVK opleiding.

Met meer dan 35 lesdagen, een kritische maar kundige en rechtvaardige examencommissie, een uitmuntende scriptiebegeleiding o.l.v. dr. Ingeborg van der Geest, een keur aan trainers op HVK- en universitair niveau, en een opleiding gemodelleerd naar aanleiding van de meest recente overlegrondes tussen SVK en NVVK, durven wij het zonder valse bescheidenheid wel te zeggen: de HVK-opleiding van Gelling Veiligheid is misschien wel de meest sprankelende HVK opleiding van Nederland….

De opleiding Hogere Veiligheidskunde is een opleiding op post-HBO niveau die is erkend door Hobéon SKO. In de opleiding wordt specifiek aandacht besteed aan interviewtechnieken en het goed uitvoeren van een onderzoeksrapportages. Dit laatste maakt onze opleiding uniek in Nederland. De opleiding biedt een combinatie van vak-inhoudelijke kennis en de kunst van het adviseren en wordt afgesloten met een scriptie en een eindopdracht.

Doel van de opleiding HVK

Het doel van onze opleiding HVK is om u op te leiden tot intern of extern veiligheidsadviseur. In deze rol wordt van u verwacht dat u complexe risico’s voor veiligheid en gezondheid kunt herkennen en analyseren. Vervolgens adviseert u op basis van deze analyses de arbeidsorganisatie op overtuigende wijze over de beheersing van de risico’s. U levert steeds een deskundig advies waarbij u oog heeft voor de organisatie en de bedrijfsprocessen.

Tijdsbesteding, voorbereiding en intake

De totale studiebelasting is ongeveer 1.000 uur, bestaande uit 250 uur aan lesdagen, 500 uur zelfstudie en 250 uur voor de eindscriptie. De studiebelasting is afhankelijk van uw voorkennis en ervaring. De uren voor zelfstudie worden besteed aan het maken van opdrachten, het voorbereiden van toetsen en het schrijven van de afstudeerscriptie.

Vereiste vooropleiding

Voor een succesvolle deelname aan onze HVK-opleiding is een HBO denk- en / of werkniveau noodzakelijk. Wij toetsen dit aan de hand van diploma’s of een combinatie van uw functieomschrijving en / of een verslag van een assessment. Uiteraard is de MVK-opleiding in combinatie met 2 – 3 jaar werkervaring een uitstekende start, zeker met een Hbo denk- en werkniveau.

SKO-erkenning

De opleiding Hogere Veiligheidskunde staat onder auspiciën van Hobéon-SKO.

Kosten en locatie

De kosten voor de complete HVK-opleiding bedragen € 15.600 exclusief btw. Hierbij zijn het studiemateriaal, de boeken, het examen en de begeleiding bij het maken van de scriptie inbegrepen. Wanneer een cursist bij Gelling Veiligheid of bij één van de samenwerkingspartners een MVK-opleiding heeft gevolgd dan berekenen wij een korting tot 5% op het totale opleidingsbedrag.

De opleiding wordt gegeven op de trainingslocatie van Gelling Veiligheid in Utrecht bij de Hofclub.

Inhoud van de opleiding HVK

De opleiding Hogere Veiligheidskunde (HVK) bestaat uit 35 lesdagen, onderverdeeld in zeven modules van ieder 4-7 lesdagen. Alle lesdagen worden ingepland op vrijdagen.

Locatie Utrecht, De Hofclub
2 februari starten we! Alle data zijn bekend en u kunt zich inschrijven via de website of even bellen!
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.