Medewerkers PostNL vinden werk te zwaar

Een groot deel van de pakketmedewerkers van PostNL melden dat hun het werk te zwaar vinden. Dit laat vakbond FNV weten na het houden van een enquête onder 215 medewerkers. De vakbond gaat met deze resultaten naar de Arbeidsinspectie.
De medewerkers klagen onder meer over rugklachten, overbelaste schouders en knieën als gevolg van hun werk. Met name medewerkers die de pakketten sorteren hebben vaak last van terugkerende en langdurige fysieke klachten. Volgens vakbond FNV lopen uitzendkrachten meer risico dan medewerkers in vaste dienst bij PostNL.

Grote zorg

De enquête is tijdens de zomer uitgezet bij PostNL-medewerkers. 'Ik maak me grote zorgen nu Black Friday en december, de feestmaand bij uitstek, nog moet komen', zegt FNV-bestuurder Maadey Meuleman.

PostNL laat weten de resultaten van het onderzoek ontvangen te hebben. 'We nemen het onderzoek ter harte en kijken goed naar de resultaten. Op basis daarvan gaan we eventueel maatregelen nemen.' Een woordvoerster benadrukt dat PostNL een gezonde werkomgeving belangrijk vindt.

Bron: FNV
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.