Agenda

Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
Opleiding Hogere Veiligheidskunde (HVK)
Als (toekomstig) veiligheidskundige/leidinggevende wil je jezelf verder in het thema veiligheid verdiepen. Je gaat kennis en vaardigheden op het gebied van arbeidsveiligheid verbeteren en competenties ontwikkelen om veiligheid binnen jouw organisatie op een hoger kwalitatief plan te krijgen.

De opleiding Hogere Veiligheidskunde is opgezet door Robert-Jan Bannink van Navigator Consult. Door zijn jarenlange ervaring op het gebied van Veiligheidskunde heeft hij deze kennis omgezet tot een kwalitatief hoogstaande HVK-opleiding.

Onze Hogere Veiligheidskunde opleiding is niet alleen gericht op de industriële sector, maar ook de bouw, zorg, publieke diensten en evenementenbranche komen aan bod. Na het volgen van onze opleiding ben je in staat om je werk met betrekking tot veiligheid op meer effectieve wijze in te vullen. Je kunt alle opgedane kennis toepassen én integreren in je eigen werk.

• Je bent minimaal in het bezit van een HBO-diploma
• Een actieve werksituatie is wenselijk
• Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en beheerst de Engelse taal op Havo niveau.
• Je kunt 15 uur per week vrijmaken voor deze opleiding
• Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we je motivatie ten aanzien van onze opleiding en of we aan jouw verwachtingen kunnen voldoen

Modules
Kennismaking
Taak, Positie & Wetgeving
Risicomanagement
Machineveiligheid
Process Safety
Managementsystemen en Auditing
Arbeidshygiëne en RI&E
Veiligheid in de keten
Veiligheidscultuur en Gedrag
Ongevalsonderzoek
Verbeteren van de veiligheidsprestatie

Thema’s
Veiligheidsspecifieke thema’s lopen als rode draad door de opleiding en worden in samenwerking met professionals in het werkveld uitgewerkt.
De thema’s die behandeld worden, zijn: gevaarlijke stoffen, werken op hoogte, hijsen, brandgevaarlijk werk, Isoleren en LoTo, besloten ruimten, graafwerkzaamheden, psychosociale arbeidsbelasting, elektrische veiligheid, brandveiligheid, bedrijfsnoodplan, veiligheid in magazijnen en crowdmanagement.
De praktijk laat zien dat achter voor de hand liggende concepten veel onduidelijkheden schuilen. Als veiligheidskundige krijg je hier hoe dan ook mee te maken. Wij willen in een gecomprimeerde vorm de 'tips & tricks' van de betreffende thema’s met je delen. De thema’s worden afgesloten met een toets.

Opbouw van de opleiding Hogere Veiligheidskunde
De opleiding duurt twee jaar en heeft een geschatte studiebelasting van 1000 uur.
Die studiebelasting is als volgt opgebouwd:
• Zelfstudie/literatuur: 400 uur
• Opdrachten: 175 uur
• Bijeenkomsten gedurende werktijd: 152 uur (19 dagen)
• Persoonlijke coaching en assessment: 15 uur (tijdstip eigen voorkeur)
• Webinars/e-learning: 58 uur
• Scriptie: 200 uur
• Veiligheid in de praktijk: facultatieve dag

Locatie Capelle aan den IJssel
Organisator: Navigator Training
Kosten: € 15.250,- inclusief literatuur en examengeld (excl. BTW)
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.