Stap op die veiligheidsladder!

Op de site van de Governance Code Veiligheid in de Bouw staat een uitgebreid gesprek met Fries Heinis, algemeen directeur Bouwend Nederland, over het inzetten van verschillende tools voor het verbeteren van de veiligheid in bedrijven.

Fries Heinis, algemeen directeur Bouwend Nederland'In onze sector liggen risico’s voortdurend op de loer, waardoor het werken aan veiligheid letterlijk van levensbelang is. Daarom staat dit al jaren boven aan de agenda bij branchevereniging Bouwend Nederland en gebeurt er in de keten veel op veiligheidsgebied. Zo is de VCA-certificering in het leven geroepen en is er de afspraak Veiligheid in Aanbesteding (ViA) voor ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB). Daarbij hoort ook de Safety Culture Ladder (SCL), ofwel de veiligheidsladder.

Maar als je mij vraagt of er genoeg gebeurt, dan is mijn antwoord “nee”. En dat kan ook niet anders. Want als sector kunnen we alleen tevreden zijn als het aantal ongevallen tot nul is gereduceerd. En dat geldt helemaal voor dodelijke ongevallen. Na een aantal jaren van gestage daling, blijft het aantal dodelijke ongelukken nu ongeveer op hetzelfde niveau zitten. Dat vind ik als algemeen directeur van Bouwend Nederland onacceptabel, we zullen met zijn allen dus nog harder moeten werken aan de veiligheid in onze sector.’

Lees het complete gesprek op de site van GCVB.
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.